Zbog ubrzanog razvoja, ratova, pohlepe i općenite prekomjerne potrošnje, na Zemlji su iscrpljene rezerve fosilnog goriva i većina izvora energije. Države Perzijskog zaljeva ponudile su napraviti prvi pilotski, umjetni planet. Ubrzo zbog gravitacijske neravnoteže koju je prouzročio novi planet, naš planet naglo pogađaju snažne prirodne katastrofe (potresi, plimni valovi). Međutim, oni koji su ostali na Zemlji, grupirani u raznorazna plemena, kako lokalno stanovništvo tako i doseljenici, započinju nomadsko-sakupljalački način života, služeći se svime što im padne pod ruku. Naposljetku se, ako žele preživjeti, moraju spojiti , tj. dijeliti, koristiti, razmjenjivati svoja znanja, alate, kulture i jezike   tako se rađa nova hibridna civilizacija.

Nakon brojnih stoljeća, na Zemlju se spušta skupina znanstvenika s pilotskog planeta. Oni nailaze na nešto fascinantno   pronalaze zanimljive artefakte koji dovode do novih zaključaka o davnoj civilizaciji koja je nekada nastanjivala Zemlju.

DSC_6746

Služeći se dizajnerskom fikcijom, autor se bavi hibridnom kulturom i suživotom različitih kultura Perzijskog zaljeva. Dizajnirajući hibridne objekte iz budućnosti koji nastaju nakon razaranja planeta Zemlje, odnosno nakon novog početka i potpune hibridizacije kultura, posebice kroz njihovu arheologiju, projekt se zapravo bavi današnjim identitetom Perzijskog zaljeva. Autor koristi koncept buduće arheologije i muzejskih eksponata kako bi materijalizirao i komunicirao spekulativne scenarije. Projekt je razrađen kao magistarski rad na sveučilištu Virginia Commonwealth University u Kataru.