1 Teško mi je smjestiti svoju praksu u jednu od postojećih kategorija, iz razloga što ulazim u projekte različitih priroda, a ono što moju praksu objedinjuje, bez obzira na medij kojim se bavim u datom trenutku, jest propitivanje postojećeg stanja stvari te promišljanje o mogućim novim vrijednostima i kontekstima.

2 Čini mi se da je spekulativni dizajn danas dobio svoju nišu. Više nije novost, populariziran je, posebno izvan granica Hrvatske. Javlja se kao reakcija na svijet zasićen proizvodima. Čak se i bijenalne izložbe dizajna koje imaju dugu tradiciju okreću novim praksama, a takav oblik eksperimenta proveden je na BIO 50, bijenalnoj izložbi dizajna u Ljubljani, 2015., vođenoj konceptom Jana Boelena, belgijskog dizajnera i kustosa.

3 Vjerujem da se i od ovakvoga rada može živjeti, ukoliko si ustrajan u tome. Izvan naših prostora vjerojatno puno lakše. Međutim, polako se i na našim prostorima stvara prostor za takav tip promišljanja dizajna u kojem forma, funkcija i tržišna isplativost nisu jedini kriteriji.